Evaldssons

"- Vi gallrar på skogens och markägarens villkor! "

Gallring

Evaldssons äger 2 st fantastiska Malwamaskiner , 1 Skördare och 1 Skotare. Malwas skogsmaskiner kräver inga stickvägar och orsakar sällan markskador. Malwaskördaren är idealisk för både första och andragallring, även på känsliga marker och mossor tack vare sin lätta vikt. Skotaren har en låg nettovikt, kort svängradie, minimal markpåverkan och hög lastförmåga på upp till 9000 kg.

Slutavverkning

För den stora slutavverkningen har vi dem största och mest kraftfulla skördare ifrån märket Komatsu 951. Våra skotare Komatsu 845,865 och 890, har välbeprövad teknik med lösningar som håller i riktigt tuffa arbetsförhållanden och imponerande lastkapacitet. Evaldssons erbjuder också övriga tjänster som manuell huggning och röjning. Med vårt ”Dunderbygge”  och våran JCB- Fastrac tillhandahåller vi transport av stora maskiner. Vid reparation och nybyggnation av skogsvägar tar vi hjälp av Evaldssons Transport  Entreprenad AB. ”ETE” gör allt från start till slut med skogsvägar. Dem borrar, spränger bort sidostenar, gräver och transporterar sten- och grusmaterial. Dem tillhandahåller även tjänster som kantklippning och högröjning.

”-Evaldssons sköter om din skog”

Historik

Företaget startades som Evaldssons Gård och är ett gammalt familjeföretag vars huvudsyssla var mjölkproduktion. 2004 ändrade Bert, ägaren för företaget, inriktning till skogsentreprenad. Sonen Fredrik började senare införa entreprenad in i företaget och inriktade sig själv som grävmaskinist.

2014 Köpte Bert upp Ronald Berggrens Åkeri AB i Bräkne-Hoby. 2017 Ändrade man namnet till Evaldssons Transport och Entreprenad AB och flyttade över all entreprenadverksamhet dit för att återgå till endast skogsentreprenad på Evaldssons.

”Eftersom företaget är familjeägt känns det mer enhetligt och övergången till nästa generation blir mer naturlig. ” 

Evaldssons Svarthövdaryd 48

372 98 Eringsboda

Bert Evaldsson – 070 555 30 61

evaldsson.bert@telia.com

@evaldssons

• PEFC - certiferad • Guldkort • Grönt Kort • ADR

• Arbete på väg • Sprängning